PICKLEBALL'S HISTORIE

Pickleball Historie

Fra en simpel sommer aktivitet til en international sport
Pickleball er den mest dynamiske og spændende ketcher sport lige nu, der kombinerer elementer fra tennis, bordtennis og badminton og har en fascinerende historie bag sig. I dette blogindlæg vil vi udforske Pickleball's historie, fra dets begyndelse som en simpel sommer aktivitet til at blive en internationalt anerkendt sportsgren.

I midten af 1960'erne blev Pickleball skabt af tre venner: Joel Pritchard, William Bell og Barney McCallum. De ønskede at finde en sjov aktivitet for deres familier at deltage i sammen. Så de begyndte at eksperimentere med forskellige idéer. De kombinerede elementer fra flere forskellige sportsgrene for at skabe noget nyt og anderledes. De ønskede at skabe en sport, som var sjov, let tilgængelig og kunne spilles af mennesker i alle aldre og niveauer. Efter flere forsøg og eksperimentering med forskellige slags bolde, net og ketchere, besluttede de sig for at kombinere elementer fra tennis, badminton og bordtennis. De brugte en bold, fremstillet af plastik, som var hul indeni og havde små huller, der hjalp med at kontrollere hastighed og flyvning når man spillede udendørs.

Hvad betyder Pickleball?
Navnet "Pickleball" har en interessant oprindelse. Det siges, at Pritchards kone, Joan, mente, at sporten mindede hende om Pickles, som var familiens hund. Pickles elskede at løbe efter og lege med boldene, der blev brugt under spillet. Således blev sporten døbt Pickleball, og navnet har holdt ved siden da.

Efter at have finpudset reglerne og spillestilen begyndte Pickleball, at blive spillet i Pritchards baghave i Bainbridge Island, Washington. Det greb hurtigt om sig, og naboer og venner begyndte at deltage i spillet. Balancen mellem sjov og konkurrence, samt sportens tilgængelighed, var de afgørende faktorer for dens udbredelse. Snart blev der organiseret turneringer og skabt de første formelle Pickleball regler for sporten.

I løbet af 1970'erne begyndte Pickleball at sprede sig til andre stater i USA. Sportsentusiaster og klubber omfavnede den nye sport, og flere faciliteter blev bygget specielt til Pickleball. Den voksende efterspørgsel efter sporten, førte til udviklingen af en international organisation, USA Pickleball Association (USAPA), der blev dannet i 1984 for at fremme Pickleball og etablere standarder og retningslinjer.

I løbet af de seneste år er Pickleball begyndt at få international anerkendelse. Sporten har spredt sig til lande som Canada, Australien og store dele af Europa. Der afholdes nu turneringer på regionale, nationale og internationale niveauer, hvor professionelle og konkurrence orienterede spillere konkurrerer om titler og præmier. Pickleball er også blevet et fast indslag ved flere sportsbegivenheder og festivaler.

Læs næste

Er Pickleball populært?
Pickleball regler og bane