PICKLEBALL FOR SENIORER

Pickleball for seniorer

At blive ældre betyder ikke, at det er tid til at sætte sig ned og hvile på laurbærrene. Tværtimod kan det at holde sig aktiv og engageret i samfundet have flere positive sundhedsmæssige fordele. Det er her, Pickleball kommer ind i billedet. Som en relativt ny ketcher sport i Danmark er pickleball blevet berømt for at appellere til spillere i alle aldre og niveauer, inklusiv seniorer. At spille Pickleball giver seniorer mulighed for at træne, forbedre deres koordination og balance samt tilbringe tid sammen med andre. Pickleball er ikke bare en sport, men også et socialt fællesskab for alle.

Hvis du er en ældre voksen, kan du måske være bekymret for, om Pickleball er noget for dig. Vi vil gennemgå fordelene ved at spille Pickleball som senior, og hvordan du kan komme i gang med at spille det.

Hvordan kan Pickleball være gavnligt for seniorer?
For det første er Pickleball en fremragende måde at træne på og få motion, selv for dem, der ikke har været aktive i nogen tid. Ved at spille Pickleball kan seniorer opbygge styrke og forbedre deres kondition og sundhed. Det er også en sport, der giver koordination og balance, hvilket kan hjælpe med at forhindre faldulykker og øge mobiliteten.

For det andet giver Pickleball, seniorer muligheden for at være social og skabe nye relationer. Dette er vigtigt, da det at være social i en højere alder betyder, at man kan have en bedre livskvalitet. At være en del af Pickleball fællesskabet kan også give seniorer mulighed for at deltage i turneringer og rejse til steder, hvor der spilles Pickleball.

For det tredje kan Pickleball spillet give seniorerne en følelse af "disciplin". På en Pickleball bane er det op til spilleren at opretholde deres egen disciplin og færdigheder. Det at lære at tage ansvar for egen succes kan hjælpe seniorer med at føle sig styrket og uafhængig i længere tid.

Endelig er Pickleball en sjov sport for seniorer at deltage i. Det er en sport, hvor der er plads til alle niveauer, og som involverer humor og gode vibes. Mange seniorer har fundet en følelse af fred og glæde i at spille sporten.

Sådan kommer du i gang med Pickleball som senior
Der er ingen krav til fysisk form eller niveau, hvilket gør det til en ketcher sport alle seniorer kan deltage i.

Det er en god idé at tage et par lektioner eller deltage i en undervisning på en begynder-bane, for at lære reglerne og de grundlæggende teknikker. Mange tenniscentre og samfundscentre tilbyder intro lektioner og adgang til Pickleball baner til begyndere. Hvis du gerne vil vide hvor du kan spille Pickleball, så læs her.

Det er vigtigt at tage sig tid og starte i et tempo, der passer til ens eget niveau og formåen. Det er også vigtigt at modstå fristelsen til at "overgøre" nogle ting i starten og i stedet bruge tid på at opbygge op styrke og kondition for at undgå overbelastning og skader.

Hvis det føles som et stort skridt at tage i første omgang, anbefaler vi at købe det komplette Pickleball sæt fra Play Pickleball. Her får du alt hvad du skal bruge for at komme i gang med det samme, og det bedste af det hele er at du kan sætte det op i haven derhjemme, i sommerhuset, eller nede i parken hvor du plejer at gå tur. Dermed kan du også meget billigt, finde ud af om det er noget for dig, inden du melder til ind i Pickleball klubber.

Læs næste

Pickleball i sommerlejren