PICKLEBALL I SKOLEN OG FORENINGER

Pickleball i skole

I en tid, hvor børn ofte tilbringer mange timer foran skærmen, er det vigtigt for skoler at motivere dem til at deltage i fysisk aktivitet. En sport, der er ideel til at opnå dette mål, er Pickleball - en populær og voksende sport, der kombinerer elementer fra tennis, bordtennis og badminton. Pickleball er ikke kun sjovt og udfordrende, men kan også spilles af børn i alle aldre og niveauer. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvordan Pickleball kan introduceres i skolen og blive en værdifuld tilføjelse til børnenes fysiske aktiviteter.

1. Informér om Pickleball og dens fordele
Først og fremmest er det vigtigt at informere skoleledere, lærere, forældre og børn om Pickleball og dens mange fordele. Forklar, hvordan sporten kan forbedre børnenes motoriske færdigheder, koordination, styrke og udholdenhed. Fortæl også om de mentale fordele, herunder koncentration, strategisk tænkning og problemløsning, som kan udvikles gennem spillet. Forældre og lærere vil være mere tilbøjelige til at støtte implementeringen af Pickleball i skolen, når de er klar over de positive effekter.

2. Uddan lærere og udøvende trænere
For at sikre en succesfuld implementering af Pickleball i skolerne er det vigtigt at uddanne lærere og udøvende trænere. Arrangér workshops eller kurser, hvor de kan lære grundlæggende regler og teknikker i sporten samt lære hvordan de kan undervise og organisere pickleball-aktiviteter for børnene. Ved at opbygge ekspertise blandt lærerne kan skolen opretholde pickleball-programmet og sikre kontinuitet i undervisningen.

3. Tilpas faciliteter og Pickleball udstyr
At tilpasse faciliteterne og anskaffe det rigtige Pickleball udstyr er essentielt for at indføre Pickleball i skoleprogrammer. Pickleball baner er mindre end tennisbaner og kræver derfor mindre plads. Hvis skolen har en eksisterende sportsplads, gymnastiksal eller hal, kan det være en mulighed at markere Pickleball baner på den. Alternativt kan der sættes en Pickleball bane op i skolegården. Det er også vigtigt at købe lette og sikkert designede Pickleball bat samt Pickleball bolde, der er egnet til børn.

Her på siden kan du købe det komplette Pickleball sæt til din skole. 
I sættet får du alt hvad du skal bruge for at komme i gang, og det kræver kun at i har en skolegård, sportsplads eller idrætshal hvor i kan sætte det op.
Du kan finde vores Pickleball sæt lige her.

4. Planlæg og organiser træningsaktiviteter
For at gøre pickleball sjovt og engagerende for børnene er det vigtigt at planlægge og organisere forskellige træningsaktiviteter. Start med at introducere grundlæggende færdigheder såsom at holde ketsjeren korrekt, forhånd og baghåndsslag, og hvordan man server for at sikre en god forståelse af spillets fundament. Derefter kan mere avancerede teknikker og strategier introduceres gradvist. Organiser også kampe og stævner, hvor børnene kan anvende deres færdigheder i en konkurrencedygtig og sjov atmosfære.

5. Fremme engagement
For at sikre engagement blandt børnene er det vigtigt at tilbyde pickleball til alle aldersgrupper og niveauer. Oprettelse af forskellige niveauer eller hold kan hjælpe med at matche børnenes niveau og sikre, at alle føler sig trygge og udfordrede. Det er også vigtigt at fremhæve værdien af teamwork, respekt og fairplay under spillet. Dette vil skabe et miljø, hvor alle børn kan føle sig involverede og værdsatte.

Læs næste

Hvem kan spille Pickleball?