HVORFOR BLIVER MAN AFHÆNGIG AF PICKLEBALL? - VIDENSKABEN BAG DET HELE

Afhængig af Pickleball

Prøv at bede enhver Pickleball entusiast om at beskrive Pickleball sporten i helhed, og på et tidspunkt i deres 20 minutters lange tale vil du høre sætningen "Pickleball er vanedannende." Tydeligvis er de ikke alene om denne holdning, da Pickleball årligt kaldes den hurtigst voksende ketcher sport i verden. 

Mens Pickleball nogle gange omtales som "vanedannende" af entusiaster, viser forskning, at dem der spiller mest, primært er motiveret af konkurrence og færdigheds-udvikling. Fitness og socialisering var også motiverende faktorer blandt alle deltagere i en større undersøgelse.

Dette er en forkortet gennemgang af flere forskningsartikler, der til en vis grad forklarer, hvorfor spillere elsker at spille Pickleball så ofte. Det er ikke afhængighed i medicinsk forstand, men der er visse sandheder bag trangen til at spille Pickleball mere og mere. I dette blogindlæg vil vi med data fra forskningsinstitutter kigge på de fysiske, sociale og psykologiske motivationsfaktorer bag, hvorfor så mange af os ikke kan lade vores Pickleball bat ligge.

Fysiske faktorer, der gør Pickleball vanedannende
Pickleball er en sport der er ekstremt let at lære, og det kræver minimal koordination. Det betyder, at folk i alle aldre og niveauer kan nyde Pickleball som en aktivitet. Pickleball er en fuld kropsøvelse, der frigiver en masse dopamin som er direkte forbundet med nydelse og belønning.

Sociale faktorer, der gør Pickleball vanedannende
Pickleball's sociale aspekt er styrket af den store udbredelse og lette tilgængelighed. Pickleball bringer folk sammen i alle aldre og niveauer.
Det kan vi bl.a. se på populariteten omkring Pickleball i Danmark.

Pickleball fremmer teamwork, og at spille med en partner giver mulighed for at forbedre kommunikation og strategi. Det skaber en følelse af tilhørsforhold og kammeratskab blandt spillere.

Psykologiske faktorer, der gør Pickleball vanedannende
Pickleball giver mulighed for hurtig forbedring, uanset niveau. Det skaber en følelse af tilhørsforhold og fællesskab blandt spillere.

Flere af studierne viste bl.a. at Pickleball reducerede stress- og angstniveauer. For stressudfordrede mennesker har det vist sig at være gavnligt at spille Pickleball, da spillet er omdrejningspunket i folks fokus. Man glemmer hurtigt tid og sted fordi man har det sjovt imens man spiller. Det er også en af grundene til at flere og flere spillere bliver motiveret, og ikke kan slippe det igen.

Afslutningsvis kan det siges, at det ikke er decideret afhængighed der er tale om, men snarere en loyalitet til spillet, der driver mange Pickleball spillere, og det er kombinationen af de fysiske, sociale og psykologiske fordele, der gør Pickleball til en sport, som folk ikke kan lade være med at spille.

Læs næste

Pickleball ernæring
Pickleball træningsplan