HVILKET PICKLEBALL BAT SKAL JEG VÆLGE?

Hvilket pickleball bat skal jeg vælge?

Når vi taler om Pickleball bat, er der mange forskelle man skal tage højde for, og som spillere kan vælge imellem, alt efter deres spillestil og præferencer og niveauer. Vi har Pickleball Bat til alle niveauer på shoppen.

Hvad er forskellen på Pickleball bat?

Materiale valg
Tilbage i midten af 1960'erne da Pickleball blev opfundet, kunne man kun få Pickleball bat lavet af træ. Med tiden skete der dog en ændring, i takt med at sporten udviklede sig og voksede sig større.
I dag finder du Pickleball bat i flere forskellige materialer som træ, fiberglas, carbon-fiber eller en kombination af disse. Hver type materiale har sine egne fordele og ulemper.

Pickleball bat lavet af Træ
Pickleball bat af træ, er ofte billigere og bedst egnet til begyndere eller fritidsspillere. Mange skoler og institutioner som introducerer spillet til elever og lærere, køber Pickleball bat i træ, fordi det er et godt bat for nye spillere. De kan være lidt tunge men har en stor overflade, som gør det lettere at ramme bolden og give mere kraft. Holdbarheden er god, men de er ikke lige så holdbare og responsive i returneringer som de andre typer Pickleball bat. Du får ikke lige så meget kontrol og mulighed for spin på bolden, som hvis du for eksempel vælger Pickleball bat af fiberglas eller carbon-fiber.

Pickleball bat af Fiberglas
Pickleball bat af Fiberglas, er for det meste et lettere og langtidsholdbart Pickleball bat. Især sammenlignet med Pickleball bat lavet af træ. Ofte er et fiberglas Pickleball bat, et mere "balanceret" Pickleball bat set over hele linjen. Det giver spilleren en god kontrol over bolden, mulighed for at returnere med hurtige reaktioner på bolden, og så er det typisk et slagkraftigt Pickleball bat, som giver god power til dine slag, hvis du er en spiller der foretrækker direkte og hårde returneringer, eksempelvis i form at smash.
Et Pickleball bat af fiberglas, bliver ofte benyttet af nybegynderen og den lettere øvede Pickleball spiller. Det kræver nemlig ikke højt niveau at udnytte de kompetencer som et fiberglas Pickleball bat kan give dig.
Når skoler og Pickleball klubber skal udvide deres sortiment af Pickleball bat, vælger de fleste også at investere i fiberglas bat. 
Prisen på fiberglas er også billigere end eksempelvis carbon-fiber, som også gør det mere attraktivt for nyere spillere.

Pickleball bat af carbon-fiber
Pickleball bat af carbon-fiber, er også et letvægts-Pickleball bat, som kan give både kraft og kontrol. Dette Pickleball bat er mere stift i materialet, som giver en endnu bedre kontrol. De er mest populære blandt erfarne Pickleball spillere på højere niveau, da carbon-fiber materialet tillader mere præcise slag med bl.a. en bedre kontrol over spin og sværere returneringer. Et carbon-fiber Pickleball bat er ligeledes et slagkraftigt bat, og du vil hurtigt finde ud af at du kan få høj power i dine slag.

Vægt, balance og overflader
Pickleball bat lavet af de forskellige materialer, som beskrevet ovenfor - kan fås i forskellige vægtklasser og med forskellige balancepunkter, som påvirker dine slags, følelse og ydeevne.

Letvægtsbat
Letvægtsbat er ideelle for spillere, der ønsker hurtigere svinghastighed og bedre kontrol over bolden. De belaster også mindre på arme og skuldre under længere dueller. Både Pickleball spillere på konkurrence niveau, og "hobby spillere" som gerne vil motionere og passe på kroppen, vælger ofte et letvægtsbat, da det har mange fordele, der kan passe både til din spillestil men også livsstil, hvis du har nogle udfordringer med skader i arme eller skuldre.

Medium- og tungvægtsbat
Disse Pickleball bat er mere velegnede for spillere, der søger mere kraft i deres slag. De giver mere stabilitet og kan levere meget kraftfulde skud. En god egenskab hvis din spillestil handler om mere direkte og hårde skud, men de kan også være en smule langsommere i svinghastigheden sammenlignet med letvægtsbat. Det betyder at hvis du skal reagere lynhurtigt på en bold du skal returnere, kan det give udfordringer. Men i sidste ende handler det om dine egne præferencer og din spillestil.

Glatte overflader
Nogle Pickleball bat har glatte overflader, som giver mindre greb på bolden. Dette kan være en fordel for spillere, der ikke ønsker stor mængde kontrol for at kunne lave spin på bolden, men som i stedet vil fokusere på større kraft.

Grovere overflader
Andre Pickleball bat har mere ru overflader eller særlig tekstur, som hjælper med at give mere greb og spin på bolden. Dette kan være nyttigt for spillere, der ønsker at kontrollere bolden bedre og tilføje spin til deres slag for at variere skuddene og udfordre modstanderen.

Størrelse og form
Pickleball bat fås også i forskellige størrelser og former, som påvirker slagfladens areal og "sweet spot". Nybegyndere og let øvede vælger ofte et lidt større Pickleball bat, da de netop har et større "sweet spot", som giver større succes når man returnerer bolde til modstanderen. De smallere Pickleball bat ses ofte med mindre "sweet spot" samt en overflade der er designet til den mere øvede spiller som ved præcis hvordan hver enkelt bold skal slås.

Valget af Pickleball bat afhænger i sidste ende af personlige præferencer og spillestil. Det kan være en god idé at prøve forskellige Pickleball bat og finde den, der passer bedst til ens behov og spil. Uanset hvilket bat man vælger, er det vigtigt at huske at spille med korrekte teknikker, øve sig regelmæssigt og nyde spillet på banen!

Tjek Play Pickleball shoppen ud, hvis du er nysgerrig på at se hvilke Pickleball bat vi tilbyder. Ligesom med Pickleball bat, er der også forskel på Pickleball bolde

Læs næste

Pickleball ordbogen
Hvordan spiller man pickleball?