HVILKET UNDERLAG SPILLES PICKLEBALL PÅ?

Pickleball underlag

Pickleball kan spilles på flere forskellige typer underlag, men det mest almindeligt anvendte er asfalt, beton og græs underlag. I mange tilfælde spilles Pickleball også på officielle tennisbaner, badmintonbaner, basketballbaner, gymnastiksale eller endda på parkeringspladser. Hver type underlag har sine egne fordele og ulemper, og vi vil her se nærmere på, hvad du skal overveje, når du vælger et underlag, der passer bedst til dine behov og præferencer.

Græsplæne
Fordelen ved at spille på græs er, at det er en blødere overflade, der er skånsom for knæene og benene. Det er også et godt valg, hvis du vil undgå at spille på hårde overflader som asfalt eller beton, som kan være hårde for dine led. Derudover er det lettilgængeligt i forhold til at du kan spille i haven, parken, større græsarealer eller på sportspladser, som de fleste skoler bl.a. har.

Græsplænen er nok det mest fleksible sted at spille Pickleball, fordi det er så lettilgængeligt. Du behøver heller ikke have implementeret en officiel Pickleball bane, da du selv kan sætte Pickleball baner op på få minutter med vores Pickleball sæt

Det er også medvirkende til at Pickleball er vokset så hurtigt de seneste år, fordi familier og venner kan begynde at spille Pickleball hvor de har lyst til, uden at skulle melde sig ind i Pickleball klubber.

Den eneste udfordring der kan være ved at spille på græsunderlag, er at det er udendørs. Så hvis det er stormvejr eller regner meget, kan det ikke lade sig gøre.

Asfalt og beton underlag
Asfalt og beton underlag er nogle af de mest almindelige underlag, der anvendes til at spille Pickleball på. Disse underlag er bl.a. velegnede til at spille på udendørsbaner, og de er kendt for at være meget holdbare og koster ikke så meget at vedligeholde. Derudover kan banetegningerne på asfaltoverfladen være lette at se, hvilket gør det lettere for spillerne at placere sig korrekt, samt skyde bolden på den rigtige side af stregerne.

Det største problem med at spille på asfalt eller beton overflade er det fysiske aspekt ift. kroppen - at det kan være hårdt for knæene og benene, hvilket kan føre til skader, hvis man spiller i længere tid. Asfalt- og beton underlag kan også ofte blive meget varme, især om sommeren, og man skal tage passende forholdsregler for at undgå udmattelse og dehydrering.

Tennis, badminton- og basketballbaner
Tennis, badminton- og basketballbaner er også et populært valg at bruge som Pickleball bane. Denne type underlag er ofte dækket af en blødere overflade, der er mere skånsom for knæene og benene. De er også ofte skridsikre og dermed er det lettere at undgå fald. Derudover kan nogle tennis, badminton- og basketballbaner også have officielle Pickleball, bane optegninger, som gør det lettere for spillerne at placere sig korrekt og netop holde bolden på den rigtige side.

Det største problem med at spille på disse underlag er, at det kan være svært at få adgang til disse baner uden for tennis, badminton- eller basketballsæsonen. Desuden kan nogle baner være for små til fuldt ud at udnytte mulighederne i Pickleball spillet.

Gymnastiksale
Pickleball kan også spilles indendørs i gymnasiesale og andre indendørs anlæg. De fleste gymnastiksale har en blødere overflade, der er mere skånsom for knæene og benene, og spillerne behøver ikke at bekymre sig om vejrforholdene, da det foregår indendørs.

Det største problem med at spille i gymnasiesale er, at de kan være for små til fuldt ud at udnytte mulighederne i Pickleball, da der ikke er mange ældre gymnastiksale der allerede har implementeret Pickleball baner. Derudover kan banetegningerne på de indendørs baner nogle gange være svære at se, fordi der også er tegnet op til alle mulige andre spil på underlaget.

Hvis du mangler inspiration til hvor du kan spille Pickleball, så læs vores artikel.: Hvor kan jeg spille Pickleball?

Læs næste

Pickleball for begyndere
Pickleball ordbogen