FORSKEL PÅ PADEL TENNIS OG PICKLEBALL

Hvad er forskellen på Pickleball og Padel

Hvad er forskellen på Padel Tennis og Pickleball? 
To af de mest populære ketcher sportsgrene i verden, er Pickleball og Padel Tennis. Selvom begge spil involverer en ketcher og en bold, er der dog forskelle i spillestil, banestørrelse, udstyr og teknikker. Her får du mulighed for at lære mere om hvad forskellen på Padel Tennis og Pickleball er.

Spillestil
Pickleball og Padel Tennis adskiller sig markant, når det kommer til spillestilen. Padel Tennis, der minder mere om en kombination af tennis og squash, spilles normalt på en indendørs eller udendørs bane, som er omkranset af vægge, som er en del af spillet. Spillet fokuserer på taktiske slag, spin og positionering. Padel Tennis involverer også brugen af disse vægge, der kan bruges til at placere bolden og skabe udfordrende returbolde til modstanderen.

Pickleball, derimod, har mere lighed med normal tennis og badminton. Det spilles normalt i en indendørs hal eller på udendørs Pickleball bane, der minder meget om en badmintonbane. Pickleball spilles enten 1 mod 1 eller som double kamp (2 mod 2), og spillerne bruger mindre kraftfulde slag med mere kontrol og præcision. Pickleball bolde har en lavere hastighed ved slagene, og spillet fokuserer på kortere dueller og placering af bolden.

Banestørrelse
Padel Tennis og Pickleball har begge mindre baner end en traditionel tennisbane. En Padel Tennisbane måler 20 x 10 meter, og den har vægge hele vejen rundt, som en del af spillet.

En Pickleball bane er mindre og måler 13,4 x 6,1 meter. Her finder du en mere komplet guide til en Pickleball bane størrelse, samt opdeling af de forskellige felter som er en del af en Pickleball bane.

Aggressivitet
Padel Tennis og Pickleball adskiller sig også i graden af aggressivitet i spillet. Padel Tennis er kendt for at være mere aggressivt med hurtige slag, dybe grundslag og kraftfulde smash. Spillerne bruger væggene til at opnå taktiske fordele og for at generere mere kraft i deres slag, ligeså vel som defensive positioneringer.

Pickleball er generelt mindre aggressivt sammenlignet med Padel Tennis. På grund af Pickleball bane størrelsen og Pickleball boldenes lavere hastighed, er spillet mere fokuseret på præcision, placering og taktik. Spillerne bruger mere afdæmpede slag med præcision og har mere kontrol over bolden.

Forsvar
Når det kommer til forsvarsteknikker, er der også forskelle på Padel Tennis og Pickleball. I Padel Tennis kan spillerne bruge væggene til at returnere bolde, der normalt ville være umulige at nå, hvilket også kan give en fordel i det defensive aspekt. Denne taktik giver mulighed for samtidig at lave mere aggressive kontraslag fra svære positioner.

I Pickleball fokuserer den forsvarende spiller, på at positionere sig korrekt og reagere hurtigt på modstanderens skud. Spillerne forsøger typisk at blokere skud eller lægge bolden præcist tilbage over nettet for at genvinde kontrol over bolden og selve spillet.

Fysik
Padel Tennis er en mere fysisk og energikrævende ketcher sport sammenlignet med Pickleball. Det kan være mere udfordrende fysisk på grund af det større spilleområde og den mere aggressive spillestil. Padel Tennis kræver bl.a. en betydelig større "hjerte-kar-aktivitet", da spillerne er nødt til at bevæge sig hurtigt, reagere på bolden og udføre kraftfulde slag, hele tiden. Det vil sige at Padel Tennis spillere som spiller på højere niveau, er nødt til at have en større udholdenhed end en Pickleball spiller.

Pickleball er derfor mere tilgængeligt for alle mennesker, med forskellige typer fysisk formåen, da spillet er mindre krævende og samtidig spilles på mindre baner. Det giver stadig fremragende træning, og kræver stadig en vis mængde fysik og udholdenhed, når man spiller på højere niveau - men der er mindre intensitet sammenlignet med Padel Tennis. Derfor er Pickleball også ideelt for seniorer og dem, der søger en mere skånsom fysisk aktivitet.

Kropsbelastning
Padel Tennis og Pickleball har forskellige belastninger på kroppen. I Padel Tennis kræver spillet mere kraft fra overkroppen, da spillerne skal udføre kraftfulde grundslag og smash. Dette kræver større styrke i arme, skuldre og brystmuskler. Bevægelserne i Padel Tennis er mere kraftfulde og eksplosive, hvilket kan sætte større belastning på led og muskler.

Pickleball kræver mere bevægelse og hurtighed i benene, da spillerne skal dække det mindre spilleområde og reagere hurtigt på bolden. Bevægelsesmønstrene i Pickleball indebærer mere tværgående bevægelser og retningsskift, hvilket hjælper med at forbedre balance, smidighed og styrke i benene. Grundet spillestilen i Pickleball, at slagene er mindre kraftfulde, er en medvirkende faktor til at det også er mindre belastende for overkroppen.

Som opsummering på forskellen mellem Padel Tennis og Pickleball, kræver Padel Tennis en bedre fysik og mere udholdenhed end Pickleball, hvilket bl.a. også er én af årsagerne til at Pickleball har taget Danmark med storm, og er begyndt at blive så populært - netop for Pickleball er for alle, inklusiv børn og seniorer.

Fleksibilitet
Der er også en stor forskel i fleksibiliteten, når man sammenligner Padel Tennis og Pickleball. Når du spiller Padel Tennis, skal du som tidligere beskrevet bruge en bane som er indhegnet med vægge - som bruges som en del af spillet. Dvs. du er nødt til at finde nogle officielle Padel Tennis baner, for at det kan lade sig gøre.

I Pickleball, er fleksibiliteten en del større. Du har på mange måde en meget større adgang til Pickleball baner end Padel Tennis baner. 
Det skyldes bl.a. at du kan spille Pickleball på de fleste typer underlag, samt hvor end du har lyst til - uanset om det er indendørs eller udendørs.

Play Pickleball har ligeledes gjort det endnu mere fleksibelt at spille Pickleball, ved at tilbyde det komplette Pickleball sæt
Her får du 4 Pickleball bat, 4 Pickleball bolde, 1 Pickleball net, en snor til at afmærke din Pickleball bane, samt en taske til at bære det hele.
Det betyder at med sådan et Pickleball sæt, kan du sætte dine Pickleball baner op hvor end du har lyst - om det er i haven, i sommerhuset, på parkeringspladsen, i gymnastiksalen eller på kontoret. Det tager kun få minutter at sætte en Pickleball bane op og pakke sammen igen.

Læs næste

Pickleball regler og bane
Er der forskel på bolde i Pickleball?